Som VVS-energispecialist er du specialist i energi. Det er dig, som indregulerer den valgte løsning, så energien kun bruges, når der er behov.

Du arbejder med nye energiformer og vedvarende grøn energi. Eksempelvis varmepumper, solenergi og biobrændsel. Som en del af den grønne omstilling, forventes fjernvarme-produktion i høj grad at overgå til store varmepumper og solfangeranlæg.

Hvad er en varmepumpe?
En varmepumpe er et miljøvenligt alternativ til andre varmeløsninger, som fx fyringsolie og naturgas. Ved hjælp af en kompressor omdanner varme-pumpen luftens naturlige energi. til varme som kan bruges i de private hjem – fx i radiatorer eller varmt vand
i brusebadet. Mange virksomheder har også fået øjnene op, for brug af varmepumper og de energibesparelser som de fører med sig.

Hvad er et solfangeranlæg?
Solfangeranlæg ligner almindelige solcelleparker, men i stedet for at lave strøm, er der væskefyldte kabler bag solfangerne, som opvarmer vandet. Et solvarmeanlæg er et lukket system, man bruger til at lave varmt vand. Det virker ved, at solen skinner på en eller flere solfangere, der sidder på taget af et hus. Inde i solfangeren er der en væske, som varmes op af solens stråler. Væsken pumpes gennem et rør ned i en tank med koldt vand.

Vil du også
installere
fremtidens grønne løsninger?