Gode råd til dig, der skal lave fjernundervisning

Her kan du finde gode tips og links til opbygning af fjernundervisningsforløb til brug på elektriker- og vvs-energiuddannelserne.

Fjernundervisning er en særlig disciplin inden for e-læring, hvor undervisningen understøttes af IT, og i princippet afvikles uden fysisk tilstedeværelse mellem de involverede parter.

Online-vejledning er vejledning, der foregår online gennem brug af et eller flere net-baserede værktøjer og medier. Online-vejledning stiller nogle særlige krav til en underviser, som skal afvikle online-undervisning, og der findes en række forskellige måder, hvorpå en underviser kan vejlede sine deltagere online og støtte en god pædagogisk praksis gennem en række pædagogiske greb.

Herunder finder du et eksempel på hvordan en E-læringsaktivitet kan opbygges samt nogle gode råd til underviserens rolle i forløbet.

Eksempel på opbygning af fjernundervisningsforløb

Opbygningen af et fjernundervisningsforløb skal sikre, at eleven selv kan arbejde med indholdet på forskellige måder og i eget tempo.

Underviserens målgruppe er selvfølgelig styrende for opbygningen af et online modul, men nedenstående eksempel kan inspirere til, hvordan et didaktiseret online modul kan se ud.

Underviserens rolle

Online vejledning stiller nogle særlige krav til den underviser, som skal afvikle online undervisning.