EVU's historie

El- og vvs-branchens uddannelsessekretariat (EVU) blev dannet i 2006 ved at sammenlægge Vvs-branchens Uddannelsesnævn (VVSU) og Elfagets Uddannelsesnævn (EFU), der allerede delte adresse i Rødovre.

Før sammenslutningen eksisterede de to sekretariater side om side med hver deres ledelse og organisering.  Bag VVSU stod Blik- og Rørarbejderforbundet og TEKNIQ, som også var medejer af EFU sammen med Dansk El-Forbund.

Skruer vi tiden endnu længere tilbage, blev EFU etableret allerede i 1967 som et samarbejde mellem Dansk El-forbund og arbejdsgiverorganisationen ELFO. VVSU blev oprettet af Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk VVS-Installatør Forening i 1977.

EVU’s opgave er: At servicere de faglige udvalg for henholdsvis elektrikeruddannelsen (arbejdsudvalget eller AU) og vvs-energiuddannelsen (Politisk/Administrativt Udvalg eller PA-udvalget) og det fælles efteruddannelsesudvalg (ETIE).

EVU har fem centrale mål med sit arbejde på erhvervs- og efteruddan­nelsesområdet:

 • at udvikle og kvalitetssikre elektriker- og vvs-energiuddannelserne
 • at få flere praktikpladser
 • at tiltrække flere dygtige unge til elektriker- og vvs-energiuddannelserne
 • at få et geografisk bredt og relevant udbud af AMU-kurser i høj kvalitet
 • at AMU-kurserne konstant udvikles som følge af udviklingerne i teknologi, marked og kundebehov

Sekretariat for tre faglige organisationer

EVU servicerer tre faglige organisationer på både lønmodtager- og arbejdsgiversiden i uddannelsesspørgsmål inden for to forskellige fagområder. De tre organisationer hedder henholdsvis TEKNIQ, Dansk El-Forbund og Blik- og Rørarbejderforbundet.

TEKNIQ er installatørernes organisation og er en del af Dansk Arbejdsgiverforening (DA). TEKNIQ blev dannet i 2002 af ELFO og Dansk VVS, som i 2011 fusionerede med TEKNIQ som den fortsættende organisation. I dag er organisationen den fjerdestørste i DA og repræsenterer mere end 3.000 tekniske installationsvirksomheder i en branche, der beskæftiger godt og vel  40.000 medarbejdere og 5.000 lærlinge og omsætter for mere end  40 mia. kroner årligt. 

Blik- og Rørarbejderforbundet har omkring 10.000 medlemmer, som udgør den største faglærte gruppe i vvs-branchen og består af lønmodtagere fra alle branchens specialer samt skorstensfejere. Blik- og Rørarbejderforbundet er et af de mindre forbund i LO, men til gengældt et af de ældste fagforbund i Danmark,  stiftet i 1890.

Dansk El-Forbund blev stiftet d. 1. januar 1904 og er hermed et af de yngre forbund i LO. Omkring 30.000 er organiseret i Dansk El-forbund. Det drejer sig primært om elektrikerere, men også elmontører, elinstallatører og andre med en elteknisk uddannelse. Dansk El-forbunds medlemmer tæller beskæftigede inden for alle elfaglige områder. 

Højnæsvej 71

Adressen på Højnæsvej 71 er prydet af en granitstatue af omega-tegnet, som i sin tid blev indviet af statsminister Anker Jørgensen.

Klik for stort billede

Aktuelle begivenheder

Vejen til DM i Skills 2019

El- og vvs-skoler

El- og vvs-skoler

Find skoler, der uddanner elektrikere og vvs'ere her:

EL | VVS

 

Nyt til LUU

Velkomstpjece til nye LUU'er


Hent de faglige udvalgs nye pjece til LUU-medlemmer for henholdsvis:

Elektrikeruddannelsen

Vvs-energiuddannelsen

 

KONTAKT EVU

Find vej

Brug for hjælp?

Du kan kontakte EVU alle dage mellem kl. 9-15.

Telefon: 3672 6400

E-mail: evu@evu.dk

Nyhedsbreve

Få nyheder fra EVU

Abonner på el-nyhedsbrevet:

NYHEDER

 • 30.8.2019

  Nyt om elektrikeruddannelsen

 • 28.7.2019

  Ny Energihåndbog sætter fokus på energiforbruget og besparelsespotentialer i boliger og erhverv.

 • 25.6.2019

  AMU….skuden er ved at vende?