Et smart hjem er et hjem, der bruger internetforbundne enheder til at muliggøre fjernovervågning og styring af apparater og systemer, såsom belysning, alarm og varme. Det giver brugeren mulighed for at styre smarte enheder, ofte ved hjælp af en smart home-app på deres mobil. Når man taler om smart home, kommer man også nemt til at tale om Internet of Things (IoT).

IoT er blevet en af de vigtigste teknologier, som kan forbinde hverdagsgenstande fra køkkenmaskiner til termostater til internettet via indlejrede enheder.

Som elektriker kan du installere smarte låse, hvor brugeren kan give eller nægte adgang til besøgende – uden at være hjemme. Med smarte sikkerhedskameraer kan beboerne også overvåge deres hjem, når de er væk eller på ferie.

Som VVS’er  kan du installere et system, der er kan forbinde badeværelsets installationer til fx Google Assistant eller Apple HomeKit, så brugeren kan styre sit brusebad med sin stemme eller en smart-home app på sin mobil.
Den intelligente installation, giver også brugeren mulighed for at indstille deres foretrukne vandtemperatur og dermed mindskes vandspild – fordi man ikke skal vente på vandet er blev varmt nok.