De to første finalister til DM i Skills er fundet

Jonas Manthey Holtzen-Larsen er den Bedste vvs-energilærling i Region Sjælland og Emil Brokholm Petersen er den bedste vvs-energilærling i Region Nordjylland. 

De regionale Skills-mesterskaber er i fuld gang. Og for nylig blev der afholdt mesterskaber for Region Nordjylland og Region Sjælland.

I det nordjyske blev vinderen af konkurrencen Emil Brokholm Petersen, der er i lære hos Rahbek VVS ApS i Brande og går på Herningsholm Erhvervsskole.

I fornem stil vand Emil konkurrencen, hvor han skulle udføre en installationsopgave med gas og vand. Opgaven indeholdt desuden en del rørbuk, hvor der var strenge krav til præcisionen, og hvor en afvigelse på mere end 2 millimeter ved et af målepunkterne ville resultere i nul point.

Ved Danmarksmesterskaberne skal Emil skal blandt andet dyste mod Jonas Manthey Holtzen-Larsen, som er vinderen af det sjællandske regionsmesterskab.

Jonas er i lære hos Emil Hansen & Søn og går selv på EUC Sjælland, hvor de regionale mesterskaber blev afholdt. Her vandt han på trods af et stort tidspres over konkurrenterne fra Roskilde Tekniske Skole.

“Jonas gik til opgaven med stort gåpåmod, men jeg kunne godt se, at han blev stresset i løbet af dagene. Heldigvis har han evnerne til at overkomme det, og klare opgaven. Nu skal der øves en masse inden danmarksmesterskaberne, og vi skal blandt andet kaste os ud i mentaltræning,” fortæller Tony Holst Bathum, der er faglærer på EUC Sjælland og Jonas’ talenttræner.