Digitalt værktøj til introduktion til indregulering af ventilationsanlæg

Det faglige udvalg for vvs-energiuddannelsen har sammen med Roskilde Tekniske Skole udviklet et digitalt hjælpeværktøj som kan bruges i ventilationsundervisningen på uddannelsens grundforløb.

Den nye webapplikation er tænkt som en introduktion til arbejdet med proportionel indregulering af ventilationsanlæg. Ventilations-app’en kan tilgås fra både tablets, PC men er optimeret til brug på iPhone og Android smartphones, hvilket gør værktøjet mere fleksibelt i en undervisningssituation. 

I app’en kan lærlinge interaktivt skrue op og ned på ventiler og straks aflæse resultatet af deres justeringer. På den måde gør det visuelle og praktiske værktøj det lettere for eleverne at forstå principperne bag indregulering af ventilationsanlæg, hvilket forbereder dem til arbejdet med fysiske ventilationsanlæg.

Undervisere kan nemt opsætte opgaver, generere QR-koder og links, som eleverne kan tilgå for at løse opgaverne. Det nye digitale værktøj skaber en dynamisk læringsoplevelse, hvor eleverne får hands-on erfaring med at justere og optimere ventilationssystemer.

Du finder ventilations-applikationen her: https://evu-vvs-app.netlify.app/

Undervisere kan downloade en lærervejledning til brug af webapplikationen her.