Ny kompetenceudviklingsfond for vvs-branchen

Nu kan virksomheder og medarbejdere få økonomisk tilskud til medarbejderes efteruddannelse.

Fonden åbner for ansøgninger den 1. januar 2021. Medarbejdere og virksomheder kan således søge om tilskud til medarbejderes deltagelse i forberedende voksenuddannelse (FVU), i brancherelevante AMU-kurser, akademimoduler samt private kurser.

Du kan læser mere om tilskudsmulighederne for både medarbejdere og virksomheder på evu.dk/vvs-kompetencefond, hvor der også er link til de positivlister, som viser de kurser og akademimoduler, der kan søges tilskud til.

Ved OK 2020 aftalte parterne, at oprette en vvs-kompetenceudviklingsfond med det formål, at styrke mulighederne for udvikling af medarbejdernes kompetencer og styrke virksomhedernes udviklingsmuligheder samt at styrke medarbejderens beskæftigelsesmuligheder.

Fonden åbner for ansøgninger 1. januar 2021, herefter kan der søges om tilskud til efteruddannelse. Virksomheder og medarbejdere kan søge om tilskud til medarbejderes deltagelse i forberedende
voksenuddannelse (FVU), i brancherelevante AMU-kurser, akademimoduler samt private kurser.

Hvem er omfattet af fonden

Medarbejdere, der er omfattet af VVS-overenskomsten mellem Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk Metal og TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Virksomheder, der er medlem af TEKNIQ Arbejdsgiverne og virksomheder med en tiltrædelsesaftale med Blik- og Rørarbejderforbundet, kan få tilskud til efteruddannelse af medarbejdere, der er omfattet af overenskomsten mellem Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk Metal og TEKNIQ Arbejdsgiverne.