Nyuddannede EUX’ere og ventilationsteknikere fejret i Roskilde

Onsdag den 19. december blev der afholdt svendeprøve reception på Roskilde Tekniske Skole. Her fejrede Sjællands 6 første EUX-vvs-energispecialister, at de havde bestået deres svendeprøve.

Blandt de udlærte var bl.a. Jacob Munk fra Finn Vindahl Andersen A/S. Han fortæller, at han altid har vidst, at han skulle arbejde i vvs-branchen. Det ligger nemlig til familien:  

“Jeg er 3. generation i min familie, der skruer vandrør, men jeg har også altid søgt udfordringer og har altid ligget højt i klassen. Så jeg synes, kombinationen mellem det gymnasiale, det faglige og vvs var lige mig,” siger Jacob Munk.  

Jacobs tid under uddannelse er dog ikke slut endnu, for han skal nemlig læse videre til Vvs-installatør, inden han vender tilbage til sin fars firma.  

 

Luftens Helte 

Foruden EUX’erne blev der også råbt hurra for 11 ventillationsteknikere, der som de første er blevet udlært på Roskilde Tekniske Skole.  

Rene Velasco, der er i lære hos Caverion, er en af de 11 nyudklækkede ventilationssvende. For ham var det især bredden af uddannelsen, der fik ham til at vælge ventilationsvejen. 

“Det er en meget alsidig uddannelse, hvor du lærer det teoretiske, men samtidig det mere praktiske. Faget spænder vidt – du har el, vvs, motorer og automatik. Du har berøring med alt inden for installationsbranchen som ventilationstekniker,” fortæller han 

På uddannelsen til ventilationstekniker lærer man blandt andet om indeklima og komfort i bygninger, f.eks. hospitaler og arbejdspladser. Og det er netop, hvad en af de nyudlærte, Rune Andersen fra Grøn Ventilation, er mest stolt over ved sin udddannelse. 

”Jeg synes, vi kan meget stolte af, at vi er med til at få ventileret bakterier ud på hospitaler, så vi kan opretholde renrum og den slags. Derudover gør vi en masse for indeklimaet i eksempelvis børnehaver og skoler, fortæller Rune Andersen 

Dette var også et vigtigt argument for Rune Velasco i hans valg af uddannelse.  

“Folk tænker generelt ikke over, at der noget, der hedder et godt indeklima, og det er vi med til at skabe. Vi har kaldt os selv luftens helte her på skolen,” fortæller han.