Fremtidens elektrikere bakkes op af IGE+XAO og NKT

Når DM i Skills for elektrikerlærlinge brager løs den 28.-30. april i Høng er det med massiv opbakning fra IGE+XAO og NKT, der er nogle af elbranchens største og mest visionære leverandører.

Med el-tekniske tegninger og dokumentation udviklet i kvalitetssoftware fra IGE+XAO, og innovative kabeløsninger fra NKT, kommer de fem elektrikerlærlinge til arbejde med løsninger, som er udviklet med fokus på innovation og bæredygtighed.

Komplet udvalg af kvalitetssoftware

IGE+XAO har i over 30 år leveret standardprodukter og specialtilpasninger af programmer tilpasset kundernes mange forskellige behov. Virksomheden er et af verdens største firmaer inden for udvikling og salg af software til kabeldimensionering og el-teknisk dokumentation (ECAD).

Derfor er det naturligt, at IGE+XAO står bag alle de tekniske tegninger og dokumenter, som de fem dygtigste elektrikerlærlinge skal arbejde ud fra, ved DM i Skills 2022.

IGE+XAO har også bidraget med uundværlig sparring og knowhow i forbindelse med udarbejdelsen af opgaverne til årets mesterskab. På den måde har IGE+XAO aktivt medvirket til at gøre konkurrencen til et enestående udstillingsvindue for alt det bedste, elbranchen har at byde på.

Software til el-tekniske tegninger og beregninger. Foto: IGE+XAO

Forbinder en grønnere verden

NKT er en betroet partner, som skaber de afgørende kabelforbindelser, der leverer strøm til samfund over hele verden. Det har været alt fra de første lyspærer til de grønne megawatt, der i dag genereres af vedvarende energi. NKT er bredt anerkendt for kvalitet, stor ekspertise og innovation, hvor sidstnævnte især har været drivkraften bag deres stærke markedsposition. 

Innovationen ses også i de konstantudviklende kabelløsninger, som udgør rygraden i den moderne verden. Kablerne slår også et slag for bæredygtighed, da de transporterer den vedvarende energi til fabrikker og hjem.  

Derfor giver det mening, når eliten af elektrikerlærlinge skal arbejde bag facaden ved at anvende kabler – de usete helte i denne digitale tidsalder – sponseret af NKT ved DM i Skills 2022.

Mads Plough Nielsen, som deltog i DM i Skills for elektrikerlærlinge i 2020, arbejder med kabler sponseret af NKT.

Hos EVU er vi glade for de gode samarbejder og vi ser frem til et spændende DM i Skills 2022 i Høng.

Her kan du læse mere om IGE+XAO og NKT.

DM i Skills – Danmarks største uddannelsesevent

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for de mest talentfulde unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 deltagere kæmper i mere end 45 forskellige fag om at blive landets bedste.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse. Holdene udtages på forhånd ude på den lokale erhvervsskole. Tanken med denne konkurrence er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere.

Derudover får de besøgende skoleelever mulighed for at afprøve deres egen faglige kunnen i de særlige “Prøv og mærk stande”. Her kan de også snakke med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere.

DM i Skills er åben for alle interesserede, og der er gratis adgang til arrangementet. Du kan læse mere på Skills Denmarks hjemmeside.