Fremtidens elektrikere bakkes op af Solar

Man kommer ikke udenom Solar, når det handler om grøn omstilling og bæredygtighed i el-branchen. Derfor er det også helt naturligt, at de er med som hovedsponsor for elektrikerfaget, når DM i Skills brager løs den 28.-30. april i Høng.

Solar er en af Danmarks største el-grossister og er veletableret i salget af grønne produkter og bæredygtige løsninger. Som grossist har de fokus på at finde de bedste produkter til deres kunder, og med mere end 100 års erfaring lykkes det igen og igen at levere netop det, som kunderne har brug for.

DM i Skills for elektrikere er et enestående udstillingsvindue for alt det bedste, elektrikeruddannelsen og elbranchen har at byde på. Det kræver imidlertid, at de produkter og den teknologi, lærlingene arbejder med, er moderne og tidssvarende. Derfor er opbakningen fra Solar af stor betydning for et vellykket mesterskab.

Sammen reducerer vi spild

Samtidig med at Solar tilbyder et bredt udvalgt af de bedste produkter til deres kunder, er de også fast besluttet på selv at have en aktiv rolle i den grønne omstilling. Solar har derfor en ambition om at skifte til vedvarende energi. I 2020 satte Solar et mål om, at al elektricitet til deres egne bygninger skal være fra vedvarende energikilder i 2023. Derudover er 39% af deres firmabiler allerede nu elektriske.

Solar stiller krav til deres leverandører, og vurderer at Solars CO2-aftryk kan minimeres ved at fokusere på bæredygtigheden i varer og tjenesteydelser, transport og logistik samt måden de produkter Solar sælger bruges på.  For at gøre det nemt for deres kunder at vælge grønne og bæredygtige komponenter har de lavet et filter i deres webshop, der gør det muligt udelukkende at vælge Svanemærkede produkter.  

Derfor er det en fornøjelse, når de fem konkurrerende elektrikerlærlinge igen i år får mulighed for at arbejde med Installationsmateriel, tavlemateriel, specialkabler og belysning, sponseret af Solar som sætter produkternes klimaaftryk i højsædet.

Hos EVU er vi glade for det gode samarbejde og vi ser frem til et spændende DM i Skills 2022 i Høng.

Her kan du læse mere om Solar.

DM i Skills – Danmarks største uddannelsesevent

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for de mest talentfulde unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 deltagere kæmper i mere end 45 forskellige fag om at blive landets bedste.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse. Holdene udtages på forhånd ude på den lokale erhvervsskole. Tanken med denne konkurrence er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere.

Derudover får de besøgende skoleelever mulighed for at afprøve deres egen faglige kunnen i de særlige “Prøv og mærk stande”. Her kan de også snakke med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere.

DM i Skills er åben for alle interesserede, og der er gratis adgang til arrangementet. Du kan læse mere på Skills Denmarks hjemmeside.