Schneider Electric bakker op om fremtidens elektrikere

Når man taler om grøn omstilling og bæredygtighed i elbranchen kommer man ikke uden om Schneider Electric. Derfor er det også helt naturligt, at de er med som hovedsponsor for elektrikerfaget, når DM i Skills brager løs i Fredericia den 2. – 4. februar 2023.

Schneider Electric er samtidig en uundværlig sparringspartner, når det gælder udvikling af konkurrenceopgaver og koncepter for at synliggøre elektrikeruddannelsen under DM i Skills.

I forbindelse med konkurrencen leverer Schneider både installationsmaterialer, tavler og andre komponenter, der gør det muligt for de fem deltagere at arbejde med og ikke mindst vise de besøgende, hvordan man med KNX-teknologien kan styre og regulere bygningers installationer uanset om der er tale om private boliger, offentlige institutioner og hospitaler, butikker eller kontor- og erhvervsbygninger. Derudover afholder Schneider et tre-dages KNX-kursus for de fem elektrikerlærlinge, der skal kæmpe om titlen som vinder af DM i Skills 2023.

Alle KNX-produkter kan forbindes med hinanden. Derfor kan KNX håndtere mange forskellige funktioner i en bygning. Når forskellige el-apparater f.eks. i et hjem taler samme sprog, er der ikke længere en undskyldning for, at ventilation systemet køler din bolig ned på samtid, som radiatorerne varmer den op, eller at belysningen er tændt, når ingen er hjemme.

”I lyset af energikrisen er KNX mere aktuelt end nogensinde før, fordi systemet gør det muligt for forbrugere og virksomheder at opnå betydelige energibesparelser. På den måde er det helt naturligt for os at bakke om fremtidens elektrikere og DM i Skills, der på den måde bliver et udstillingsvindue ikke blot for fremtidens smarte løsninger, men for løsninger, der kan hjælpe os alle lige nu og her,” siger Mette Sandgaard Kühl, Channel Manager – Training hos Schneider Electric, og fortsætter: Med KNX behøver elektrikeren heller ikke trække en masse ledninger på kryds og tværs for at gøre det muligt at betjene belysning fra forskellige kontakter. I stedet for trækkes ét KNX-kabel, der sammen med strømforsyningen og koblingerne er eksempler på komponenter i et KNX-system. På den måde bliver materialeforbruget mindre, hvilket er med til at sikre en større bæredygtighed i branchen.”

Hos EVU er vi glade for det gode samarbejde og ser frem til et spændende DM i Skills 2023 i Fredericia.

Hvis du er blevet nysgerrig, kan du læse mere om Schneider Electrics KNX-løsninger på deres hjemmeside.

DM i Skills – Danmarks største uddannelsesevent

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for de mest talentfulde unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 deltagere kæmper i mere end 45 forskellige fag om at blive landets bedste.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse. Holdene udtages på forhånd ude på den lokale erhvervsskole. Tanken med denne konkurrence er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere.

Derudover får de besøgende skoleelever mulighed for at afprøve deres egen faglige kunnen i de særlige “Prøv og mærk stande”. Her kan de også snakke med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere.

DM i Skills er åben for alle interesserede, og der er gratis adgang til arrangementet. Du kan læse mere på Skills Denmarks hjemmeside.