Workshops og webinarer

EVU tilbyder en række spændende workshops og webinarer, der er skræddersyet til fagfolk inden for EL-branchen. Her kan du få ny viden, opdatere dine kompetencer og blive inspireret af eksperter fra branchen. Arrangementerne henvender sig både til lærlinge, faglærere og virksomheder. Se listen nedenfor og tilmeld dig de arrangementer, der passer til dine interesser og behov. Vi glæder os til at byde dig velkommen!

Kommende workshops og webinarer 2025

Marts

WORKSHOP: Skoleoplæring og lærepladser
18. marts 

På skoleoplæringscentre landet over lægges en ekstraordinær indsats i at skabe oplæringsmiljøer, der bedst muligt afspejler den virkelighed, lærlinge møder på en rigtig læreplads i el-branchen. Her står vi klar til at dele de mest inspirerende idéer og konkrete opgaver, der kan styrke skoleoplæringselevernes udvikling og færdigheder.

Målet er klart: At sikre, at så mange lærlinge som muligt får deres uddannelse afsluttet hos virksomheder i el-branchen. Derfor inviterer vi til en dag fyldt med erfaringsudveksling om best practices inden for lærepladsopsøgende arbejde og de bedste metoder til at matche lærlinge og virksomheder.

April

Webinar: Idéer og fokus til workshoppen “Den røde tråd GF2 til H1/H2” 
9. april 15:15 – 16:30.

Formålet med webinaret er at målrette den senere workshop om H1 og H2 indhold den 5-6 maj. Til webinaret vil vi derfor i fælleskab drøfte de områder, som I på skolerne finder mest aktuelle til erfaringsudveksling.

Webinaret retter sig mod både faglærere og uddannelsesledere, der har interesse i bedst muligt kvalitet på elektrikeruddannelsens H1 og H2.

Maj

WORKSHOP: H1 og H2 – Indhold og niveau (den røde tråd)
5. – 6. maj 

Hvor langt når vi med læringsmålene på GF2, og hvordan kan vi løfte dem videre til H1 og H2? Denne workshop går i dybden med, hvordan læringsmålene for elektrikeruddannelsens obligatoriske fag kan forstås, fortolkes og omsættes til konkret undervisning. Vi skaber et rum for erfaringsudveksling og deler praksisnære idéer, så vi kan opnå en fælles forståelse af niveauet på tværs af landet.

Målet er, at hver lærer tager hjem med ny inspiration, konkrete idéer og et stærkere fagligt netværk. Workshoppen er målrettet faglærere på H1 og H2, og hver skole kan sende én faglærer – de største skoler kan sende to faglærere.

OBS: Deltagergebyr på 800. kr.

WORKSHOP: Fejlsøgning, målinger og spændingskvalitet

20. – 21. maj

Hvordan skaber vi den mest effektive undervisning i fejlfinding, måleteknikker og verifikation fra GF2 til det avancerede niveau på modul 2.9? Vi inviterer til en spændende workshop, hvor fokus er på de bedste praksisser og undervisnings- forløb, der kan løfte lærlingene gennem de forskellige niveauer.

Fra grundlæggende målinger og fejlsøgning på GF2, H1 og H2 til avancerede spændingsmålinger på modul 2.9, ser vi på, hvordan læringsmålene kan omsættes til virkelighed. Har du gode erfaringer med at lade GF2-lærlinge bruge måleinstrumenter til forståelse af serielle og parallelle kredsløb? Hvilke metoder er mest effektive til at undervise i verifikation af elinstallationer? Hvordan lærer vi lærlingene systematisk fejlfinding? Og hvordan bygger vi videre på dette i modul 2.9, hvor forventningerne er skærpet?

Workshoppen er målrettet faglærere på GF2, H1, H2 og modul 2.9. Hver skole kan deltage med én til to faglærere, og skoler, der udbyder modul 2.9, kan sende op til tre.

OBS: Deltagergebyr på 800. kr.

Oktober

WORKSHOP: Netværk/kommunikation 
6. og 7. oktober

EVU opdaterer modul 3.1 frem mod august 2025, og netværk bliver nu endnu mere centralt i elektrikeruddannelsen. Nye læringsmål om netværk er tilføjet på de obligatoriske moduler, og vi ser frem til at udforske, hvordan disse mål kan omsættes til inspirerende undervisning på H1, H2, modul 1.1, 2.1 og det reviderede modul 3.1.

Denne workshop er en unik mulighed for faglærere at dele metoder og idéer til at undervise i netværk på tværs af modulerne. Fra de første introduktioner på H1 til de avancerede læringsmål på modul 3.1, skaber vi en rød tråd i netværksundervisningen, så lærlingene står stærkt i faget.

Workshoppen er målrettet faglærere i netværk på H1, H2 og de relevante moduler. Hver skole kan sende én faglærer, og de største skoler, der også udbyder modul 2.1 og 3.1, kan sende to faglærere.

OBS: Deltagergebyr på 800. kr.

November

WORKSHOP: Bygningsautomatik

17. og 18. november

Med fokus på bygningsautomatik, den røde tråd og nye teknologier inviterer vi til en workshop, hvor faglærere kan mødes og diskutere, hvordan vi bedst udfolder læringsmålene efter de seneste opdateringer i elektrikeruddannelsen. Med fem ekstra uger på den obligatoriske del og opdaterede moduler inden for bygningsautomatik, bliver det afgørende at sikre den rette progression fra grundlæggende færdigheder til avancerede teknologier og systemintegration.

Dagen er skræddersyet til faglærere, der underviser i bygningsautomatik på H1, H2 og specialiserede moduler, hvor vi sammen kan skabe en stærk rød tråd i undervisningen. Hver skole kan deltage med én faglærer, og de største skoler med moduler på niveau 2 og 3 kan sende to faglærere.

OBS: Deltagergebyr på 800. kr.