Holdet bestod denne gang af 14 talenter med særlig interesse for intelligente bygningsinstallationer, som nu kan tage både KNX-erfaring og viden om ny teknologi med hjem til gavn for både dem selv og deres virksomheder. Forløbet om intelligente bygningsinstallationer er blevet til i samarbejde med Schneider Electric og bestod af to dages introduktion og undervisning i KNX i Schneiders domicil i Ballerup samt en tredages tur til Grenoble, hvor deltagerne besøgte Schneider Electrics avancerede teknologicenter Electropole og IntenCity, der rummer alt indenfor moderne bygningsautomatik.
En inspirerende start i Ballerup
I starten af november blev lærlingene over to dage introduceret til og undervist i KNX-systemernes komplekse verden hos Schneider Electric i Ballerup. Under vejledning af bl.a. Product Application Engineer Tommi Jensen fik de hands-on erfaringer med branchens nyeste teknologier. Deltagernes engagement og nysgerrighed blev yderligere næret ved mødet med ligesindede lærlinge, som deler passionen for innovation inden for bygningsautomatik.
Efter oplevelsen i Ballerup fortalte Kathalina Lemke, der er elektrikerlærling hos Kemp & Lauritzen i Roskilde, at hun synes, at talentprogrammet er en super god ide, der belønner den enkeltes initiativ, potentiale og engagement. Kathalina glæder sig til at tage sin nye viden i brug i det daglige arbejde, hvor hun er sikker på, at de nye kompetencer vil gøre hende bedre til at træffe de rigtige valg til gavn for virksomhedens kunder.
Lærerig rejse til Grenoble
I slutningen af november rejste de 14 udvalgte talenter til Grenoble. Under besøget i IntenCity, som huser Schneider Electrics flagskibsbygning med alt det nyeste inden for energioptimering og intelligent bygningsautomatik, fik de unge talenter en helt unik mulighed for at dykke ned i moderne og avanceret teknologi.
Deltagerne besøgte også udviklingscentret Electropole. Her oplevede lærlingene de laboratorier, hvor produkter som Resi9, Wiser og KNX bliver til og testet. I udviklingscentret fik deltagerne også mulighed for at se demo-opstillinger med de allernyeste innovative løsninger og produkter opsat i de miljøer, de er tænkt til.
Malthe Naundrup, der er elektrikerlærling hos Bravida, er begejstret for oplevelsen og understreger, hvordan programmet er med til at åbne hans øjne for elektrikerfagets dybde og kompleksitet, især inden for programmering af bygningsautomatik. Han fortæller: ”Det er superfedt at møde alle de andre superengagerede lærlinge, der virkelig også brænder for bygningsautomatik og faget generelt. Det er virkelig specielt at være sammen med ligesindede kolleger i faget på et forløb som dette, hvor man lærer hinandens metoder og fremgangsmåder.”
Fremhævelse af talent og engagement
Ved at hylde og fremhæve dygtighed og innovation sikrer El-Branchens Talentprogram, at den næste generation af elektrikere er godt rustet til fremtidens udfordringer, hvilket er afgørende for branchens fortsatte vækst og succes.
Talentprogrammet giver de deltagende lærlinge unikke muligheder for at hente ny viden og inspiration, som kan gavne både dem selv og deres arbejdspladser.
El-Branchens Talentprogram fortsætter i 2024 med et forløb om automatiske anlæg i samarbejde med ABB.
Læs mere om El-Branchens Talentprogram på elektrikeruddannelsen.dk.
Her kan du se en video fra besøget i Grenoble.