De 10 første talenter har været af sted med El-Branchens Talentprogram, hvor de over to dage blev endnu klogere på design og styring af bl.a. stadion- og kontorbelysning, og de fik indblik i fremtidens bæredygtige 3D-printede belysning.
Unik mulighed for talentfulde unge
Talentprogrammet er lanceret for at hylde og fremme de dygtigste elektrikerlærlinge, som har udmærket sig under deres uddannelse. Programmet er således en unik mulighed for de mest talentfulde elektrikerlærlinge og engagerede virksomheder i el-branchen, og har til formål at give deltagerne et indblik i den nyeste teknologi direkte hos producenterne til gavn for dem selv og ikke mindst deres arbejdspladser.
Med talentprogrammet giver TEKNIQ Arbejdsgiverne og Dansk El-Forbund de mest talentfulde lærlinge en unik mulighed for at hente ny viden og inspiration med hjem til virksomhederne. Ny viden og erfaring er inspirerende, ikke kun for deltagerne selv, men også for dem, de deler deres oplevelser og indsigter med.
Programmets kommende forløb er udviklet i samarbejde med hhv. Schneider Electric og ABB og handler om intelligente bygningsinstallationer og automatiske anlæg i industrien.
Talentprogrammet udbygges løbende, så stadig flere lærlinge får mulighed for at få anerkendelse for deres talent. På den måde kan lærlingene få ny faglig inspiration og indblik i de mange teknologiske muligheder og fagområder, som en elektrikeruddannelse åbner for.
En uddannelsestur, man sent glemmer
Første dag i Eindhoven bød på en rundvisning på Philips Museum, hvor talenterne bl.a. fik mulighed for at opleve Philips’ første produktionsværksted, og hvordan de første filamentlyskilder blev vakt til live. Derudover fik deltagerne også indblik i de historiske belysningsprodukter, og hvordan deres introduktion til markedet formåede at udvikle Philips som virksomhed.
Efterfølgende besøgte talentholdet Philips Stadion, som er hjemmebane for fodboldklubben PSV Eindhoven. Klubben blev oprindelig stiftet som en sportsklub til medarbejderne på fabrikken. Her fik talenterne indblik i de forskellige elementer, der er forbundet med et stadion i højeste klasse, herunder presselokale, VIP-lounge og belysningen, som bruges til vedligeholdelsen af græsbanen.
Efterfølgende besøgte talentholdet Philips Stadion, som er hjemmebane for fodboldklubben PSV Eindhoven. Klubben blev oprindelig stiftet som en sportsklub til medarbejderne på fabrikken. Her fik talenterne indblik i de forskellige elementer, der er forbundet med et stadion i højeste klasse, herunder presselokale, VIP-lounge og belysningen, som bruges til vedligeholdelsen af græsbanen.
Signify’s Lighting Application Centre (LAC) og bæredygtig belysning var omdrejningspunktet for turens anden dag. Her blev talenterne introduceret en Signify’s brede produktportefølje, og på første hånd oplevede de LAC, hvor de kunne se lysets indvirkning på fx kontor-, industri- og detailmiljøer. Her blev talenterne præsenteret for forskellige belysningsløsninger og fik ny viden om, hvordan Signify’s Indoor Positioning fx kan bruges til at guide personer rundt i butikker og dermed styre indskøbsvaner.
Derudover fik talenterne lov til at besøge NatureConnect-kontoret, hvor fremtidens kontor- og mødelokalebelysning testes og udvikles. Her fik de mulighed for at opleve, hvordan i NatureConnect armaturerne skaber optimale rammer for trivsel og produktivitet ved at simulere den blå himmel indendørs.
Talentprogrammet sluttede af med et besøg i Philips MyCreation, som er afdelingen for 3D-printet belysning. Her blev de introduceret til både den funktionelle og dekorative portefølje af 3D-printede armaturer og fik bedre indblik i de bæredygtige fordele ved at vælge 3D-print, som kan tilpasses kundens nøjagtige behov.
Få et indblik i deltagernes oplevelser ved at se videoen, der er filmet og klippet af uddannelseskonsulent Allan Schmidt-Petersen, TEKNIQ Arbejdsgiverne. Se videoen ved at trykke her.
Læs mere om El-Branchens Talentprogram på elektrikeruddannelsen.dk.