Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Danmark bliver vært for Euroskills

Når unge talenter fra hele Europa mødes til Euroskills i 2024 for at kæmpe om de eftertragtede medaljer i en lang række fag inden for håndværk, industri og service, bliver det på dansk jord.

Regeringen har arbejdet tæt sammen med Fagbevægelsens Hovedorganisation, Dansk Arbejdsgiverforening, Herning Kommune, Region Midtjylland og SkillsDenmark for at få de europæiske mesterskaber for erhvervsuddannelser i 2024 til Danmark. Nu er det officielt besluttet, at Euroskills afholdes i MCH Messecenter Herning i 2024.

De europæiske mesterskaber vil samle op mod 700 unge talenter fra mindst 30 nationer til konkurrence i 35-40 forskellige fag. Over de tre konkurrencedage forventes 80.000-100.000 tilskuere at møde op.

Det er svært at få armene ned over, at Euroskills nu skal afholdes i Danmark. Euroskills er mere end en konkurrence. Det er en måde at rette spotlyset mod de mange spændende erhvervsuddannelser, der er, og de muligheder, det giver at være god til sit fag,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Vi glæder os til at byde velkommen til vores kolleger fra hele Europa. Det er en kæmpe begivenhed, der nu kommer til Danmark for første gang nogensinde. De internationale skills konkurrencer giver danske unge talenter mulighed for at måle sig imod eliten fra hele Europa, og giver samtidig inspiration til at udvikle fagene og den måde vi arbejder med erhvervsuddannelser,” siger Jesper Juul Sørensen og Søren Heisel, hhv. formand og næstformand for SkillsDenmark.

Elektrikker- og vvs-energifagene har ikke tidligere deltaget i Euroskills. Der er på nuværende tidspunkt ikke truffet beslutning om, de to fag skal deltage i Euroskills.