Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Learning Labs skal gøre kvinder mere interesserede i el- og vvs-branchens uddannelser

Som en del af kampagnen Boss Ladies, bliver der de kommende tre år afholdt en lang række workshops – såkaldte Learning Labs – på landets erhvervsskoler. Formålet med Learning Labs er at skabe dialog med faglærere om, hvordan man bedst understøtter unge kvinders motivation for at søge og være en del af erhvervsskolernes bygge-, anlægs- og installationsfag.

TEKNIQ, Dansk El-Forbund og Blik- og Rørarbejderforbundet er blandt de organisationer, der deltager aktivt i indsatsen for at få flere piger til at vælge en karriere i f.eks. el- og vvs-branchen. Det er nemlig vigtigt at flere kvinder tager en teknisk uddannelse da der er udsigt til, at brancherne kommer til at mangle et stort antal faglærte i løbet af ganske få år. Blandt andet derfor er det vigtigt at også pigerne får øjnene op for brancherne. 

For at komme den skæve kønsfordeling til livs, er der brug for en fælles indsats, der både involverer virksomheder, medarbejdere, folkeskoler, vejledere og erhvervsskoler. 

I første omgang går turen til de sjællandske erhvervsskoler, som har valgt at bakke op om projektet og invitere Boss Ladies’ Learning Labs indenfor til en dialog om, hvordan vi kan gøre unge kvinder mere interesserede i de attraktive uddannelser. Det er meningen at projektet breder sig til resten af landet i løbet af initiativets levetid over de næste tre år.


Dato oversigt over aftalte Learning Labs i 2019: 
EUC Sjælland (Haslev): 8/2 + 12/4 + 24/6
EUC Sjælland (Næstved): 14/2 +14/3 + 16/5
CELF (Nykøbing Falster): 1/5 + 29/5 + 8/8
EUC Nordvest Sjælland (Holbæk): 14/8 + 11/9 + 16/10
ZBC (Slagelse): 19/2 + 20/3
Roskilde Tekniske Skole (Roskilde): 4/2 + 5/3 + 25/4

Læs mere om Boss Ladies kampagnen:
Boss Ladies

Kontaktoplysninger til Boss Ladies’ projektkoordinator Christina Øager:
Mail: christina@foreningendivers.dk
Tlf: 21 69 66 87