Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ny sammenlagt kompetenceudviklingsfond mellem HK Privat og TEKNIQ Arbejdsgiverne

Fra 1. januar 2024 er HK Privat Industrikompetencefonden og HK Privat Installationskompetencefonden blevet sammenlagt til én fond: Kompetenceudviklingsfond mellem HK Privat og TEKNIQ Arbejdsgiverne. Samtidig ændres tilskudsmulighederne, så ingen er ringere stillet end tidligere.

Den nye kompetenceudviklingsfond gør det nemmere og mere overskueligt for medarbejdere og virksomheder, der er dækket af overenskomsterne mellem HK Privat og TEKNIQ Arbejdsgiverne, at søge tilskud til efter- og videreuddannelse.

Bestyrelserne i HK Privat Industrikompetencefonden og HK Privat Installationskompetencefonden er enige i sammenlægningen til én samlet fond for området: Kompetenceudviklingsfond mellem HK Privat og TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Med den nye sammenlagte fond følger også en række ændringer i tilskudsmulighederne, så de er ens for alle medarbejdere, der er omfattet af enten HK-industrioverenskomsten eller HK-installationsoverenskomsten. Ingen er dog ringere stillet end hidtil.

Fonden yder tilskud til selvvalgt efteruddannelse, aftalt akademi- og diplomuddannelse, virksomhedsplanlagt efteruddannelse og uddannelse når de timelønnede i virksomheden er på arbejdsfordeling. Mulighederne for efter- og videreuddannelse gælder fortsat for afskedigede medarbejdere. Elevers mulighed for fritidsuddannelse gælder også fortsat.

 
Sammenlægningen og ændringerne er trådt i kraft den 1. januar 2024.